Foto: RIA Novosti/Scanpix



Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) augsta ranga ierēdnis Vasīlijs Ņebenzja apšaubījis pašreizējo Rietumvalstu līderu personības lielumu, norādot, ka diez vai viņi šajā ziņā var līdzināties Vladimiram Putinam, atsaucoties uz aģentūru "Interfax", otrdien vēsta "rus.delfi.lv".

"Kur ir tāda līmeņa figūras kā de Golls, Kenedijs un tas pats Reigans, Kols, un, kaut vai Kisindžers? Valstis vada nevis politiskie līderi, bet kaut kādi bezkrāsaini menedžeri, kas nolīgti uz četru vai piecu gadu termiņu," paudusi Krievijas ārlietu dienesta amatpersona.

"Lielākā daļa no viņiem nav mērāmi augstāk par grīdlīsti, bet viņu politiskais svars tiek noteikts nevis pēc viņu darbiem, kuros viņi vēl nav patstāvīgi, bet gan pēc spējas patikt un izklāstīt savas domas, uzdodot par tādām šo domu trūkumu," Ārlietu ministrijas pārstāvja teikto citē "Interfax".

Tāpat viņš pamanījis, ka ir vērojama tāda problēma, kā politisko līderu mērogu izsīkšana. "Nav nejaušība, ka mūsu prezidents ir pasaules reitingu līderis. Kur Rietumu pasaulē ir viņam līdzinieks? Es neredzu nevienu," atzīmējis Ņebenzja.

Tiek atgādināts, ka novembra vidū žurnāls "Foreign Policy" ikgadējā globāla mēroga domātāju reitingā iekļāvis Putinu sadaļā "Propagandisti", jo viņam Krievija nav tikai ģeopolitisks jēdziens, bet arī to nosaka kopējā kultūra, valoda un krievu tautas vēsture.

Novembra sākumā "Forbes" Putinu atzina par pasaules pašu ietekmīgāko cilvēku. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!