Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs nav pieņēmis Igaunijas ārlietu ministres Kristīnas Ojulandes uzaicinājumu ierasties oficiālā vizītē Tallinā, sestdien vēstī laikraksts "Eesti Paevaleht".
Avīzē teikts, ka šonedēļ Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) paziņojusi Igaunijas pusei, ka Ivanovs neuzskata par iespējamu pieņemt uzaicinājumu apmeklēt Igauniju.

Laikrakstam neizdevās noskaidrot, kāds ir Ivanova atteikuma iemesls.

Igaunijas ĀM preses sekretārs uzsvēra, ka atbilstoši diplomātiskajām tradīcijām sarakste starp diviem ārlietu ministriem netiek komentēta.

Ojulande 6.martā Baltijas jūras valstu ārlietu ministru tikšanās laikā Svetlogorskā uzaicināja Ivanovu apmeklēt Igauniju. Pēc viņas teiktā, Krievijas kolēģis izrādījis pozitīvu attieksmi pret iespēju doties vizītē uz kaimiņvalsti.

Pēc Igaunijas preses rīcībā esošām ziņām, tagad Krievijas ĀM ierosinājusi Igaunijai divpusējās attiecības apspriest starpvaldību komisijā, kas tika izveidota 1998.gadā.Komisija līdz šim noturējusi tikai vienu sēdi un reāli nekādu labumu nav devusi, arī interese par tās darbu ir noplakusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!