Čarterlidmašīna, ar kuru Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs ceturtdienas vakarā ieradās vizītē Jordānijā, aviācijas dispečeru neuzmanības dēļ bija nolaidusies nepareizā lidostā, kur viņu neviens negaidīja.
Lidmašīnai "Tu-154", ar kuru Ivanovs ir devies braucienā pa Tuvo Austrumu valstīm, dispečeri deva atļauju nolaisties nevis lidostā, kurā ministru gaidīja augstas amatpersonas, bet gan parastajā lidostā aptuveni 30 kilometru attālumā.

Visticamāk, kļūda notikusi tādēļ, ka Krievijas lidmašīna no Izraēlas uz Jordāniju lidojusi nevis pa ierasto maršrutu, bet gan taisni, saīsinot lidojuma laiku no stundas un 45 minūtēm līdz aptuveni pusstundai.

Kad noskaidrojās, ka lidmašīna ir nolaidusies nepareizā lidostā, amatpersonas tai deva atļauju vēlreiz pacelties gaisā un doties uz augstajiem viesiem paredzēto lidostu. Tomēr, tā kā šo formalitāšu kārtošanā pagāja aptuveni viena stunda, Ivanova sagaidītāji paspēja paši ierasties lidostā, kur bija nolaidusies Krievijas lidmašīna, un sagaidīt viesi kā pieklājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!