Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas armija svētdienas rītā Ukrainā apšaudījusi Hmeļņickas apgabalu un Mikolajivu, pavēstīja Ukrainas amatpersonas.

Par objektu apšaudīšanu Hmeļņickas apgabalā, Ukrainas rietumos, pavēstīja apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Hamalijs. Nostrādājušas pretgaisa aizsardzības sistēmas. Ziņu par postījumiem un upuriem nav.

Kārtējai apšaudei pakļauta Mikolajiva. Atbilstoši provizoriskajām ziņām apšaudītas noliktavas.

Vēl pirms tam pilsētā apšaudē ievainoti trīs iedzīvotāji. Apšaudīti dzīvojamo namu kvartāli pilsētas dienvidos.

Ukrainas Bruņotie spēki rīta kopsavilkumā par situāciju frontēs ziņo par kaujām Doneckas apgabalā, konkrēti Bahmutas virzienā.

Krievijas spēkiem izdevies ieņemt Vuhlehirskas termoelektrostaciju.

Krievijas kanālos ziņapmaiņas platformā "Telegram" publicēti kadri, kuros redzams, kā Krievijas spēki apšauda Kostjantiņivku. Ukrainas puse to pagaidām nav komentējusi.

ASV Kara studiju institūts (ISW) savā ziņojumā norāda, ka pēdējās nedēļas laikā Krievijas armijas artilērijas apšaužu intensitāte Doneckas apgabalā mazinājusies.

Eksperti to saista ar Ukrainas karavīru sekmīgajām darbībām, arī raķešu sistēmu HIMARS izmantošanu.

Ukrainas karavīri gatavojas vai arī jau sākuši pretuzbrukumu Hersonas apgabalā. Tiesa gan, informācija par tur notiekošo atklātajos avotos ir stipri pieticīga, norāda ISW.

Viena no pazīmēm, ka tiek gatavots uzbrukums, ir stratēģiski svarīga Dņepras tilta apšaude Krievijas okupētajā Hersonas apgabala daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!