Kāds tikko gadu vecs Volgogradas iedzīvotājs, kas vēl pat nav sācis mācīties staigāt, kļūdas pēc saņēmis pilsētas kara komisariāta pavēsti par stāšanos militārajā uzskaitē, kas parasti tiek izsūtīta 16 gadu vecumu sasniegušiem jauniešiem, ceturtdien vēsta avīze "Izvestija".
Armijnieki gan apgalvojuši, ka tā nav viņu vaina, jo nepareizas ziņas viņiem esot snieguši pilsētas administratīvie dienesti.

Savu pirmo dzimšanas dienu Dima Vereņicins nosvinējis 9.janvārī, raksta avīze. Par lielu pārsteigumu viņa vecākiem dažas dienas pēc šā svarīgā datuma viņiem piegādāta pavēste, kurā Dmitrijs Vereņicins aicināts ierasties kara komisariātā, ņemot līdzi uzziņu no darbavietas vai skolas un dokumentus par dzīves vietu un izglītību.

Puikas vecāmāte sākumā gribējusi tiešām ņemt mazdēlu un doties uz komisariātu, bet vecāki atrunājuši - lai bērns vispirms iemācās nostāvēt kājās. Turklāt tieši ap to brīdi Volgogradā iestājies stipri auksts laiks un Dima mazliet apslimis.

Tā nu vecāmāte piezvanījusi uz komisariātu pa telefonu un galu galā darbiniekiem nācies atzīt kļūdu, taču lietas jocīgo pusi viņi tik un tā nav spējuši saskatīt.

"Būtu varējuši vismaz paši pasmieties. Bet nekā - vēl sarunāja rupjības," avīzei sacījusi vecāmāte.

Pavēsti viņa piespraudusi virs mazdēla gultiņas, lai viņam "būtu par ko papriecāties, kad izaugs lielāks". Pagaidām gan Dimam neesot noslieces uz militāristiskām rotaļmantiņām - viņš vislabprātāk spēlējoties ar "civilajām mašīnītēm", atzīmē avīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!