Foto: AP/Scanpix

Kopš pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma Krievijas armija vairāk nekā 17,3 tūkstošus reižu trāpījusi civiliem objektiem, bet tikai nedaudz vairāk kā 300 reižu – militāriem objektiem, televīzijā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra pirmais vietnieks Jevhens Jenins.

"Pēdējā laikā mēs esam redzējuši mērķētus triecienus tieši civiliem objektiem. Es īpaši palūdzu kopsavilkuma informāciju par to, cik Krievijas raķešu trāpījumu bijuši militāriem objektiem un cik – civiliem. Salīdzinājumam: kopš plaša mēroga agresijas sākuma ir bijuši 17 314 triecieni civiliem objektiem un tikai nedaudz vairāk kā 300 triecienu militāriem objektiem," stāstīja Jenins.

Viņš pauda pārliecību, ka tā karo tikai tas, kurš nodomājis iznīcināt ukraiņus, un atzīmēja, ka uz Krievijas karavīru rokām ir Ukrainas mierīgo iedzīvotāju asinis.

Runājot par Krievijas raķešu triecienu Vinnicas centram, kurā ceturtdien nogalināti vismaz 23 cilvēki, tai skaitā trīs bērni, viceministrs sacīja, ka to uz vietas izmeklē 12 Nacionālās policijas izmeklēšanas operatīvās grupas un Ukrainas Drošības dienesta izmeklēšanas apakšvienību pārstāvji.

Viņš atzīmēja, ka likuma sargi turpina pētīt iespējamu kolaborantu darbību, kas var būt veicinājuši šo triecienu, palīdzot ienaidniekam koriģēt uguni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!