Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija ceturtdien sāks pārvest atpakaļ uz dzimteni armijas mediķus, kas līdz šim snieguši palīdzību Lombardijas reģionā Itālijā, inficēšanās gadījumu skaitam pašā Krievijā turpinot palielināties, vēsta valsts mediji.

Krievija uz Lombardiju nosūtījusi aptuveni 100 armijas medicīnas ekspertus un citus darbiniekus, lai tur palīdzētu darbā ar koronavīrusa pacientiem un dezinficētu medicīnas objektus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sacījis, ka Krievijas pārstāvjiem šī misija ir svarīga, lai iegūtu pieredzi cīņā ar slimību. ASV kritizējušas Krievijas armijas pārstāvju atrašanos NATO dalībvalstī Itālijā.

Krievijas personāls sniedzis palīdzību vairāk nekā 90 vietās Lombardijas reģionā, trešdien paziņojumā apliecināja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Rīt mēs sāksim no Itālijas atvilkt radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības jomas spēku vienības," Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu teikto citē ziņu aģentūra TASS.

Krievijā apstiprināto gadījumu skaits, kad notikusi inficēšanās ar Covid-19 vīrusu, trešdien pārsniedzis 165 000, un Krievija koronavīrusa gadījumu skaita ziņā atrodas piektajā vietā pasaulē.

Itālijā apstiprināti aptuveni 213 000 inficēšanās gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!