Sadzīves ķīmijas zīmola "Domestos" izsludinātajā konkursā par bēdīgākajā stāvoklī esošajām Krievijas skolu tualetēm uzvarējušas un sanitāro mezglu bezmaksas remontu iegūs uzreiz sešas mācību iestādes, liecina informācija konkursa tīmekļa vietnē.

"Domestos" konkurss tika izsludināts jau martā, taču maija beigās to pamanīja mediji un Krievijas skolu tualešu stāvoklis kļuva par plaši apspriestu tēmu mediju un soctīklu vidē.

Lai piedalītos konkursā, skolēniem vai skolotājiem bija īpašā vietnē jāielādē sanitārā mezgla foto un jāpievieno skolas nosaukums. Uzvarētājus, kuriem "Domestos" sola bezmaksas tualešu remontu un vēl kopšanas līdzekļus gadam, noteica interneta balsojumā.

Konkurss ir noslēdzies un "Domestos" paziņojis, ka nolēmis šogad palielināt balvu skaitu – bezmaksas remontu iegūs sešu skolu tualetes:

Skola Nr. 1 Gustjhrustaļnā

Publicitātes foto

Licejs Nr. 44 Čeboksaros

Publicitātes foto

Skola Nr. 19 Meždurečenskā

Publicitātes foto

Lauku skola Staņicā Elizavetinskā

Publicitātes foto

Skola Nr. 103 Volgogradā

Publicitātes foto

Skola Nr. 6 Ņeftekamskā

Publicitātes foto

Savukārt visas citas skolas, kas piedalījās konkursā, saņems sadzīves ķīmiju gadam. Ar visiem pieteikumiem var iepazīties šeit.

Jāatzīmē, ka tualetes nav problēma tikai skolās vien. Pirms gada "Novaja Gazeta" publicēja specprojektu par Krievijas tualetēm "Līdz ausīm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!