Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija vairs nevar gaidīt uz tirgus atdzīvošanos, otrdien atzina ekonomikas ministrs Aleksejs Uļukajevs, brīdinot, ka budžeta situācija ir "kritiska", un aicinot atsākt nobremzēto privatizācijas procesu.

Krievijas valdība izmisīgi meklē iespējas, kā papildināt budžetu, kura ieņēmumi strauji sarukuši zemo naftas cenu dēļ, un arvien uzstājīgāk izskan aicinājumi pārdot mazākuma akciju paketes valstij piederošajos uzņēmumos, atsākot privatizāciju, kas tika apturēta, kad prezidenta amatā atgriezās Vladimirs Putins.

Uzstājoties valdības sēdē, Uļukajevs norādīja, ka privatizācijas ieceres pēdējo divu gadu laikā ir atliktas, jo tirgus pārstāja augt, taču tagad vairs neesot jēgas nogaidīt.

"Tagad mums jāapzinās, ka situācija nemainīsies, ka vairs nav, uz ko gaidīt," brīdināja ministrs. "Budžetam situācija ir kritiska. Tirgus vispārējie satricinājumi nedot pamatu sagaidīt jebkādu atlabšanu vai atjaunošanos."

Viņš piebilda, ka galvenā problēma ir panākt "augstas kvalitātes efektīvus darījumus ārkārtīgi nelabvēlīgos tirgus apstākļos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!