Foto: AFP/Scanpix

Daudzi Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) virsnieki nav apmierināti ar prezidenta Vladimira Putina politiku un ir gatavi karot Ukrainas pusē kā vienkārši karavīri, sestdien paziņojis Ukrainas Nacionālās gvardes Informācijas drošības pārvaldes priekšnieks Jurijs Stecs.

Savu vārdu apliecinājumam Stecs preses konferences laikā demonstrēja videoierakstu, kurā bija redzama kāda Ukrainas pusē pārgājuša FDD virsnieka uzruna.

Runātājs bija FDD Robežapsardzības spēku pārvaldes jūras resursu aizsardzības inspektors Iļja Bogdanovs, kurš līdz šim dienējis Vladivostokā.

Saskaņā ar Steca teikto Bogdanovs stāstījis, ka daudzi viņa kolēģi esot neapmierināti ar Putina politiku, kas novedusi pie kara starp Krieviju un Ukrainu.

"Acīmredzot pēdējie notikumi visai nopietni ietekmējuši Krievijas prezidenta rīcības vērtējumu, tostarp arī to cilvēku vidū, kas strādā FDD struktūrās," norādīja Stecs.

Bogdanovs izteicies, ka viņa kolēģu vidū esot pietiekami daudz virsnieku, kas atbalstot viņa viedokli un arī esot gatavi doties uz Ukrainu un kļūt par brīvprātīgajiem, lai aizstāvētu "ukraiņu brāļu tautu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!