Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sava amata priekštecim Barakam Obamam pārmetis nepietiekamu pretreakciju Krievijas mēģinājumiem ietekmēt 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanas, vēsta raidsabiedrība CNN.

"Es šodien pirmo reizi dzirdēju, ka Obama zināja par Krieviju krietni pirms vēlēšanām un neko nedarīja," intervijā televīzijas kanālam "Fox" paudis Tramps, piebilstot, ka "neviens negrib par to runāt".

"CIP [Centrālā izlūkošanas pārvalde – aut.] viņam sniedza informāciju par Krieviju krietni pirms viņi… Pirms vēlēšanām," paudis ASV prezidents, "tas ir pārsteidzoši. Citiem vārdiem sakot, manuprāt, jautājums ir – ja viņam bija informācija, kādēļ viņš neko nedarīja? Viņam vajadzēja kaut ko darīt. Bet jūs to nesaprotat. Tas ir diezgan skumji." Līdzīgus spriedumus Tramps izteicis arī tviterī.

Jau ziņots, ka saskaņā ar izdevuma "The Washington Post" vēstīto, CIP jau pērnā gada augustā bijis zināms, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins personīgi devis rīkojumu veikt operāciju, lai palīdzētu Trampam uzvarēt prezidenta vēlēšanās.

Tā kā valdījusi pārliecība, ka vēlēšanās uzvarēs demokrātu kandidāte Hilarija Klintone, un pastāvējušas bažas, ka varētu rasties iespaids – Obama manipulē ar vēlēšanām –, ASV administrācija nolēmusi tikai brīdināt Maskavu. Savukārt pretpasākumi atlikti uz pēcvēlēšanu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!