Krievijas parlamenta augšpalātas deputāts, kas Dubajā bija aizturēts par avārijas izraisīšanu, kurā gāja bojā kāda vjetnamiete, atbrīvots, taču viņam saskaņā ar islāma likumiem būs jāsamaksā "asinsnauda" 150 tūkstošu dirhamu (24,5 tūkstošu latu) apmērā, svētdien informēja policija.
Policijas pārstāvis teica aģentūrai AFP, ka Aleksejam Popovam būs arī jāierodas tiesā saistībā ar gājējas notriekšanu 15.janvārī.

Sieviete, kas bija Vjetnamas pilsone, no gūtajām traumām pēc piecām dienām mira.

Saskaņā ar islāma likumiem, kas ir spēkā Apvienotajos Arābu Emirātos, Krievijas Federācijas padomes deputātam būs bojāgājušās ģimenei jāsamaksā 150 tūkstoši dirhamu (24,52 tūkstoši latu).

Par visiem nelaimes gadījumiem, kas notikuši uz AAE ceļiem un kuros gājuši bojā gājēji, šoferim ir jāsamaksā "asinsnauda", neatkarīgi no tā, vai vainīgs bijis gājējs vai braucējs.

Popovs uz vairākām dienām tika aizturēts, bet viņš tika atbrīvots sestdien - pēc tam, kad bija iesniedzis rakstisku apņemšanos samaksāt "asinnaudu", ziņoja laikraksts "Gulf News".

Krievijas vēstniecības amatpersonas cenšas organizēt pēc iespējas drīzāku Popova atgriešanos mājās, informē Krievijas Ārlietu ministrija Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!