Krievijas pilsētas Magadanas domes deputāts Aleksandrs Kramarenko no 150 nošautu zosu ķermeņiem izveidojis uzrakstu "Čukotka 2021" un nofotografējies uz tā fona, vēsta portāls "Novaja gazeta".

Jau maija beigās Čukotkas autonomā apgabala policija sāka izmeklēšanu par kādu sociālajos tīklos publicētu fotogrāfiju, kurā mednieks pozē pie nošautām zosīm. Administratīvo lietvedību lūdza sākt arī Dabas resursu un ekoloģijas departaments.

Tajā brīdī mednieku grupā publicētajā fotogrāfijā redzamā vīrieša identitāte nebija zināma.

Savukārt "Novaja gazeta" izsludināja 100 000 rubļu (1159 eiro) atlīdzību par mednieka personības atklāšanu. Jau pēc četrām stundām redakcija saņēma informāciju, ka attēlā redzams Magadanas pilsētas domes deputāts Aleksandrs Kramarenko.

Kramarenko kungs pārstāv valdošo partiju "Vienotā Krievija", viņam pieder četri dzīvokļi, zemes gabals, 15 nedzīvojamās ēkas, divas automašīnas "Lexus" un viens "Land Cruiser", informē "Novaja gazeta".

Aleksandrs Kramarenko/Publicitātes attēls

To, ka fotogrāfijā redzamais mednieks ir deputāts Kramarenko, medijam netieši apstiprināts arī Čukotkas Iekšlietu ministrijā, taču preses dienesta pārstāvis paskaidrojis, ka oficiālus komentārus sniegt ir aizliegts ar rīkojumu no Maskavas.

"Vietējā Iekšlietu ministrija jau noskaidroja, kas viņš ir. Bet tā ir svarīga persona, viņš ir no Magadanas," skaidrojis ministrijas preses pārstāvis.

Foto no sociālajiem tīkliem

Mednieka identitāti medijam apstiprinājuši vēl trīs citi lasītāji, turklāt viens atsūtījis arī citas fotogrāfijas no šīm pašām medībām, kur redzama arī Kramarenko seja. Attēlus pats deputāts publicējis kādā mednieku "Telegram" kanālā 10. maijā – vēl pirms ūdensputnu medību sezonas oficiālā sākuma reģionā.

Foto no sociālajiem tīkliem

"Novaja gazeta" noskaidroja, ka Kramarenko neilgi pirms medību sākuma kopā ar citiem Magadanas pilsētas un apgabala deputātiem ar čarterreisu lidojis uz Anadiru.

Pats deputāts žurnālistiem noliedza, ka foto būtu redzams viņš un nosauca attēlus par rediģētiem foto apstrādes programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!