Krievijas domes ārlietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs starppartiju sapulcē par ārpolitiku ierosināja Krievijai mainīt savu nostāju jautājumā par Igaunijā esošā Bronzas kareivja pieminekļa pārvietošanu, atsaucoties uz publikāciju interneta portālā "EPL Online", vēsta ziņu aģentūra "Regnum".
Tomēr Kosačovs uzskata, ka Otrajā pasaules karā kritušo padomju karavīru pieminekļa pārvietošana no Tenismegi ielas Tallinas centrā jāveic, saskaņojot to ar Krieviju.

Viņš norādīja, ka Krievija šobrīd apsver iespēju noslēgt ar Igauniju neoficiālu vienošanos, saskaņā ar kuru Igaunija cienīgā veidā pārvietos pieminekli un organizēs mirstīgo atlieku pārapbedīšanu.

Krievija savukārt piekritīs šādiem nosacījumiem un piedalīsies svinībās.

Citi sapulces dalībnieki gan neatbalstīja Kosačova priekšlikumu un ierosināja izmantot brutālākas ekonomiskas, sociālas un politiskas sankcijas.

Kosačova preses dienests portālam "Eesti Paevaleht Online" atteicās komentēt radušos situāciju.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets apstiprināja, ka Igaunija solījusi Krievijai pārvietot pieminekli cienīgā veidā, taču atteicās komentēt Kosačova izteikumus par neoficiālām sarunām abu valstu starpā.

"Igaunijas mērķis jau no paša sākuma bijis izskaidrot Krievijai, ka tad, ja tiks nolemts pārvietot Bronzas kareivi un tuvumā esošās kapavietas, tas tiks darīts ar godu un pilnīgā saskaņā ar Igaunijas likumiem, attiecīgo Ženēvas konvenciju un labiem piemēriem," uzsvēra ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!