Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) aizturējis vairākas personas, kas tiek turētas aizdomās par plāniem nedēļas nogalē sarīkot uzbrukumus valsts iestādēm un policistiem.

FDD piektdien paziņoja, ka aizdomās turamie aizturēti Maskavas reģionā. Viņi plānojuši ar uzbrukumu palīdzību, izmantojot Molotova kokteiļus, izprovocēt masu nekārtības.

FDD uzskata, ka aizdomās turamie pieder pie opozīcijas aktīvista Vjačeslava Maļceva nodibinātās grupas "Artpodgotovka" un plānojuši "destabilizēt sociālpolitisko situāciju valstī".

FDD arī apturējusi Maļceva grupas darbību Krasnojarskā, Krasnodarā, Kazaņā, Samarā un Saratovā.

Maļcevs, kurš sevi dēvē par nacionālistu un anarhistu, vietnē "YouTube" izteicies, ka Krieviju šajā nedēļas nogalē gaida revolūcija, kamēr valsts gatavojas 7.novembrī pieminēt 1917.gada boļševiku apvērsuma simtgadi.

Svētdien Krievijā tiek svinēta nacionālās vienotības diena, kas tika ieviesta pēc komunistiskā režīma krišanas, lai aizstātu tā dēvētās Oktobra revolūcijas gadadienas svinības.

Šajā dienā kopš 2005.gada savus gājienus jeb tā dēvētos Krievu maršus rīko neonacistiskās un citas labēji radikālās organizācijas.

Lai gan šobrīd Maļcevs atrodas Francijā, viņš paziņojis, ka tradicionālais "Krievu marš" nākamajā dienā, tas ir, 5.decembrī pāraugšot revolūcijā.

Maļcevs 2016.gadā nesekmīgi kandidēja uz vietu Krievijas parlamentā. Vasarā viņš atstāja Krieviju un oktobrī viņam aizmuguriski tika piemērots arests saistībā ar apsūdzībām ekstrēmismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!