ASV prezidents Bils Klintons, piektdien tiekoties ar Krievijas Drošības padomes sekretāru Sergeju Ivanovu Vašingtonā, aicināja Maskavu rast politisku risinājumu Čečenijā, kā arī apsprieda atomieroču neizplatīšanas, ieroču kontroles un Krievijas ekonomisko reformu jautājumus, informēja ASV amatpersona.
Klintons tikās ar Krievijas Drošības padomes sekretāru apmēram 20 minūtes.

Ivanovs pirms divām dienām pēc Krievijas prezidenta vietas izpildītāja Vladimira Putina rīkojuma ieradās ASV, lai tiktos ar ASV amatpersonām.

"Prezidents pauda bažas par situāciju Čečenijā, īpaši pievēršot uzmanību konflikta humānajām sekām un.. vajadzībai veikt izšķirošus pasākumus pretī politiskam risinājumam," pēc tikšanās informēja ASV amatpersona.

Par Maskavas vēlēšanos turpināt sadarbību ar ASV, lai gan ir nesaskaņas Čečenijas jautājumā, liecina arī tas, ka Ivanovs nodeva Klintonam Putina vēstuli, kurā viņš aicina ASV prezidentu atjaunot labas attiecības.

"Vēstulē.. norādīts, ka attiecības ar ASV ir viena no Krievijas ārpolitikas svarīgākajām jomām," teikts Maskavā izplatītajā Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā. "Diemžēl pēdējā laikā Krievijas un Amerikas attiecībās ir parādījušies strīdi un savstarpējas pretenzijas," teikts paziņojumā.

Tikšanās laikā Klintons paziņoja, ka viņš vēlas panākt progresu ieroču neizplatīšanas jautājumā. Krievijas un ASV attiecības sarezģīja tas, ka Krievijas juridiskās personas ir pārdevušas Irānai raķešu tehnoloģiju.

Ivanova darba kārtībā Vašingtonā ir iekļautas tikšanās ar valsts sekretāri Madlēnu Olbraitu, Federālo rezervju bankas priekšsēdētāju Alanu Grīnspenu, ģenerālprokurori Dženetu Rīno un FIB direktoru Luisu Frī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!