Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši aptuveni 34 230 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 1496 tankus, 3614 bruņutransportierus, 752 lielgabalus, 239 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 99 zenītartilērijas iekārtas, 216 lidmašīnas, 182 helikopteru, 614 bezpilota lidaparātus, 137 spārnotās raķetes, 2543 automobiļus un autocisternas, 14 kuģus un ātrlaivas un 60 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Kijivā nedēļas laikā aizturēti apmēram 10 iespējami diversanti

Ukrainas Iekšlietu ministrijas darbinieki pagājušajā nedēļā aizturēja vairāk nekā 20 iespējamus diversantus, un apmēram 10 no viņiem tika aizturēti Kijivā, televīzijā paziņoja iekšlietu ministra pirmais vietnieks Jevhens Jenins.

"Stratēģisko izmeklēšanu departaments un Nacionālā policija pagājušajā nedēļā aizturēja vairāk nekā 20 cilvēku, kas var būt līdzdalībnieki sadarbībā ar ienaidnieku. Tikai Kijivā vien pagājušajā nedēļā tika aizturēti apmēram 10 iespējami diversanti," atzīmējja Jenins.

Viņš atgādināja, ka Iekšlietu ministrija turpina atrast un aizturēt diversiju un izlūkošanas grupas. Likuma sargi blokposteņos un patrulēšanas gaitā apskata aizdomīgus transportlīdzekļus. Pagājušajā nedēļā visā valstī tika veikti aptuveni 20 tūkstoši šādu apskašu.

"Simtiem cilvēku ir radījuši aizdomas par iespējamu sadarbību ar pretinieku. Tādus cilvēkus uzreiz nodod Ukrainas Drošības dienesta apakšvienībām tālākai apstākļu noskaidrošanai," sacīja Jenins.

Viņš informēja, ka aizturētajiem tiek atņemti šaujamieroči, granātas, patronas un aizliegta simbolika.

Jenins precizēja, ka kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma Ukrainas likuma sargi ir atmaskojuši 90 diversiju un izlūkošanas grupas un aizturējuši vairāk nekā 820 cilvēkus par diversiju darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!