Krievijas ekonomika ir ļoti atpalikusi un nav gatava globālām izmaiņām, norāda rietumu analītiķi. Krievijas tā dēvētā vecā ekonomika, kas balstās uz rūpniecības principiem, ir tik korumpēta un nepakļāvīga reformām, ka "jauno ekonomiku", kuras pamatā ir informāciju tehnoloģijas, gaida priekšlaicīga nāve, raksta avīze "The Wall Street Journal" (WSJ), atsaucoties uz analītiķiem.
WSJ norāda, ka ekonomiskās atpalicības sekas var izraisīt katastrofu Krievijā, ja netiks rasta iespēja nodrošināt Krievijai vietu starp pasaules valstīm ar strauju attīstību.

Pēc analītiķu domām, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ne tikai jānostiprina likumdošanas bāze, bet arī jāuzlabo telekomunikāciju infrastruktūra, lai veicinātu elektroniskās tirdzniecības attīstību.

"Tādām valstīm kā Krievija vajadzētu labi padomāt par to, kā tās gatavojas piesaistīt investorus, lai kļūtu par daļu no globālās informāciju tehnoloģijas," sacīja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Informācijas, datoru un komunikāciju politikas nodaļas vadītājs Džons Daridens.

"Pastāv lieli draudi, ka Krievijas ekonomiskā atpalicība izraisīs to, ka nākotnē tā nevarēs izmantot ekonomisko lietderīgumu, ko dod jaunās tehnoloģijas," viņš piebilda.

WSJ secina, ka valstīm, kuras neies kopsolī ar jaunajām tendencēm, kas balstītas uz informāciju tehnoloģijām, draud strauja atpalicība ekonomiskajā jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!