Foto: PantherMedia/Scanpix

Starptautiskais teroristu tīkls ”Al Qaeda” īsteno ”tūkstoš dūrienu” stratēģiju un aizdedzina mežus Eiropas Savienības valstīs, trešdien paziņojis Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Bortņikovs.

Mežu dedzināšana esot ”Al Qaeda” ”tūkstoš dūrienu” stratēģijas realizēšanas viens no veidiem. Mežu dedzināšana ļauj nodarīt nopietnu ekonomisko un morālo kaitējumu bez nopietnas plānošanas un finansiāla ieguldījuma, par Bortņikova stāstīto tikšanās laikā Maskavā ar ārvalstu speciālo dienestu vadītājiem, ar kuriem sadarbojas FDD, vēsta ”RIA Novosti”.

Iespēja noskaidrot ļaunprātīgos dedzinātājus esot minimāla. Par mērķtiecīgu dedzinātāju rīcību liecinot ekstrēmistu vietnēs un forumos publicētās instrukcijas ”mežu džihāda” organizēšanā, kurās ieteiktas arī labākās dedzināšanas vietas un veidi kā slēpti atkāpties, norāda Bortņikovs.

Jau vēstīts, ka sausā un karstā vasara šogad veicinājusi mežu ugunsgrēku izplatīšanos vairākās Eiropas valstīs. Smagi tie skāruši Spāniju, Franciju, Grieķiju un Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!