Zemestrīces izpostītās Sahalīnas pilsētas Ņeveļskas atjaunošanai no Krievijas federālā budžeta līdzekļiem piešķirts par vienu miljardu rubļu (19,6 miljoni latu) mazāk, nekā pieprasījušas vietējās varasiestādes, ceturtdien vakarā, atbildot premjerministra pārmetumiem par Sahalīnai paredzētā miljarda pazaudēšanu, paziņoja Krievijas finanšu ministra vietnieks Antons Siluanovs.
Kaut gan Sahalīnas varasiestādes atjaunošanas darbiem 2007. un 2008.gadā pieprasījušas 6,5 miljardus rubļu, no federālā budžeta piešķirti 5,5 miljardi. Neatbilstība skaitļos radusies, jo atjaunošanas budžeta izstrādes dažādos posmos piedalījušās dažādas federālās un vietējās struktūras, paskaidroja Siluanovs, uzsverot, ka miljards rubļu ir nevis pazudis no piešķirtajiem līdzekļiem, bet nav piešķirts nemaz.

"Nez kāpēc radies iespaids, ka mēs kādam kaut ko esam iedevuši par maz," norādīja Siluanovs, piebilstot, ka to visu jau premjeram paskaidrojis Ņeveļskā aiz slēgtām durvīm notikušā sēdē.

Kā jau ziņots, Krievijas premjerministrs Zubkovs ceturtdien valsts televīzijas translētā valdības sēdē lika finanšu ministram Aleksejam Kudrinam atrast no zemestrīces izpostītās pilsētas atjaunošanas darbu budžeta "pa ceļam pazaudēto" vienu miljardu rubļu.

"Es visus skaitļus atceros no galvas," uzrunājot ministru, sacīja premjers. "Aleksej Leonidovič, kaut kur pa ceļam ir pazudis miljards [Krievijas rubļu]."

Pret Kudrinu, kuru uzskata par vienu no liberālākajiem kabineta ministriem, tiek vērsts arvien lielāks spiediens pēc tam, kad pagājušajā mēnesī, apsūdzot korupcijā, tika arestēts viņa vietnieks Sergejs Stročaks.

Stročaka arests bija netiešs uzbrukums Kudrinam, un tas īstenots Kremļa klanu savstarpējo cīņu ietvaros, skaidro Maskavas politisko intrigu pazinēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!