Foto: Reuters/Scanpix
Tikai viens no 20 Krievijas gaisa uzlidojumiem Sīrijā ir mērķēts uz "Islāma valsti", paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons, uzsverot, ka gaisa uzlidojumu laikā mirst civiliedzīvotāji, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Krievijas gaisa uzlidojumos cietušas konkurējošās nemiernieku grupas, nevis "Islāma valsts" kaujinieki.

Intervijā laikrakstam "Sun" Lielbritānijas ārlietu ministrs norādījis, ka vairums Krievijas gaisa uzlidojumu netiek vērsti uz "Islāma valsts" kaujiniekiem. Falona rīcībā ir pierādījumi, ka Krievijas munīcija ir vērsta uz apdzīvotām vietām, tādējādi nogalinot civiliedzīvotājus. Falons pieļāvis, ka tādējādi Krievija vēršas pret tiem, kas neatbalsta Bašara Al Asada režīmu.

Tāpat Lielbritānijas aizsardzības ministrs uzskata, ka Krievijas rīcība tikai sarežģī situāciju Sīrijā.

Tiek uzskatīts, ka "Islāma valsts" rindās cīnās apmēram 2000 Krievijas pilsoņu, daudzi no viņiem ir no Krievijas Ziemeļkaukāza.

Ziņots, ka arī ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka Krievijas uzlidojumi Sīrijā prezidenta Bašara al Asada atbalstam liek opozīcijai slēpties pagrīdē un tikai spēcina "Islāma valsti".

Vēstīts, ka trešdien Krievijas Gaisa spēki Sīrijā uzsāka uzlidojumus trīs reģionos, kurus daļēji pārņēmuši opozīcijas spēki.

Kaujas operācijām uz zemes gatavojas simtiem bruņotu irāņu, kuri nosūtīti karot Bašāra al Asada pusē. Viņi pievienosies Sīrijas armijai, Irānas finansētajam Libānas "Hezbolah" grupējumam un dažādu tautību šiītu grupām, kuras ieradušās karot pastāvošā režīma atbalstam.

Ļoti iespējams, ka Krievija ieročus Sīrijā nogādājusi, lai tādējādi atbalstītu drīzumā gaidāmo sauszemes operāciju ne tikai ar gaisa uzbrukumiem, bet arī bruņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!