Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas militārie padomnieki nav pametuši Sīriju, žurnālistiem otrdien paziņojis Krievijas armijas Ģenerālštāba priekšnieks - ģenerālis Nikolajs Makarovs. Par to vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par Krievijas militāro padomnieku darbību Sīrijā, ģenerālis izrādījis neizpratni. "Ko Jūs tā par Sīriju iespringstat? Visi plāni, kas mums ir, darbojas, neviens no turienes nav bēdzis prom. Viss darbojas pēc plāna," aģentūra citē Makarovu.

Jau vēstīts, ka bruņotais konflikts Sīrijā ir pārņēmis valsts lielākas pilsētas un sadursmes notiek arī galvaspilsētā Damaskā. Savukārt Krievija ir viena no retajām Sīrijas sabiedrotajām, kura aizstāv to starptautiskajā arēnā. Krievija kopā ar Ķīnu jau vairākas reizes ir bloķējusi ANO Drošības padomes rezolūcijas par sankcijām pret Sīriju. Sīrijā atrodas Krievijas vienīgā kara flotes bāze Vidusjūrā, kuras zaudējums būtu smags trieciens Krievijai, uzskata eksperti.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši Sīrijas cilvēktiesību aktīvistu datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!