Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Microsoft Corp" nesen informējis vienu no ASV Demokrātiskās partijas prezidenta amata kandidāta Džo Baidena kampaņas padomnieku firmām, ka tai uzbrukuši hakeri. Pastāv aizdomas, ka kibernoziedznieki bijuši saistīti ar Krieviju, atsaucoties uz trīs cilvēkiem, kuri ir informēti par notikušo, raksta aģentūra "Reuters".

Hakeri uzbrukuši Vašingtonā bāzētajai "SKDKnickerbocker" (SKDK) firmai. Šī firma nodarbojas ar kampaņas stratēģiju un komunikācijas jautājumiem, un ar to sadarbojas gan Baidens, gan citi prominenti demokrātu politiķi.

Par notikušo informēta persona ziņoja, ka hakeriem nav izdevies ielauzties firmas tīklā. SKDK priekšsēdētāja vietniece Hilarija Rosena atteicās komentēt informāciju par kiberuzbrukumu. Arī Baidena pārstāvis uz komentāru pieprasījumu neatbildēja.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs apgalvojumus nosauca par "blēņām". Maskava vairākkārt ir noliegusi hakeru izmantošanu, lai iejauktos citu valstu vēlēšanās.

Bijušā īpašā padomnieka Roberta Millera un Senāta izlūkošanas komitejas izmeklēšanā tika secināts, ka ar Krievijas valdību saistītas vienības iejaucās 2016. gada prezidenta vēlēšanās, un Millers brīdināja, ka Krievija iejaucas pašreizējā kampaņā.

Viens no avotiem teica, ka nav skaidrs, vai Baidena kampaņa bija uzbrukuma mērķis, vai arī hakeri mēģināja piekļūt informācijai par citiem SKDK klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!