Foto: AP/Scanpix/LETA
Turpinās Krievijas asiņainais iebrukums Ukrainā. Krievijas spēki, domājams, pārgrupējas un atjauno rezerves, lai pastiprinātu uzbrukumus Donbasā, un ceturtdien ir pametuši Čornobiļas atomelektrostacijas (AES) teritoriju. Savukārt Hersonas apgabalā Ukrainas spēki aizvadītajā diennakts laikā atbrīvojuši 11 apdzīvotas vietas. Kara 37. dienā turpinām sekot notikumiem.
  • Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau 37. dienu. NATO brīdina, ka Krievija nevis atvelk spēkus no Kijivas apgabala, bet gan pārgrupējas. ASV amatpersonas ziņo, ka pārgrupēšanās varētu notikt Baltkrievijā. Savukārt Donbasā, kur tiek prognozēta Krievijas uzbrukumu pastiprināšanās, jau novērotas smagas artilērijas apšaudes.
  • Turpinās centieni glābt civiliedzīvotājus. Krievijas sola piektdien pēc Francijas un Vācijas lūguma atvērt evakuācijas koridoru no ielenktās Mariupoles uz Zaporižju. Smagi cietušajā pilsētā joprojām atrodas vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku.
  • Savukārt ceturtdien Krievijas spēku kontrolpunktā apturēti evakuācijas autobusi, kas devušies uz Mariupoli, kā arī nolaupītas 14 tonnas humānās palīdzības, kas vesta uz Melitopoli, paziņoja Ukrainas pagaidu okupēto teritoriju reintegrācijas ministre Irina Vereščuka.
  • Krievija uz Ukrainu pārvieto karavīrus no okupētajām Gruzijas daļām, ziņo britu izlūkdienesti. Krievijas karavīri Gruzijā atrodas kopš 2008. gada, kad Maskava iebruka šajā valstī.
  • Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atcēlis no amatiem divus ģenerāļus, kas neesot bijuši uzticīgi Ukrainai. Ģenerāļu "nodevēju" vārdi netiek atklāti, taču zināms, ka tie strādājuši drošības dienestā, atzīmē "Sky News".
  • Krievijas spēki pametuši Čornobiļas atomelektrostacijas (AES) teritoriju, ziņo Ukrainas atomenerģētikas kompānija "Enerhoatom". Okupanti līdzi paņēmuši datorus un sadzīves tehniku.
  • Par nespēju paredzēt Krievijas iebrukumu Ukrainā ir atlaists Francijas militārā izlūkdienesta vadītājs, ziņo BBC.
  • Krievijas Belgorodas apgabala gubernators apsūdzējis Ukrainu, ka tās helikopteri piektdien no rīta apšaudījuši naftas bāzi Belgorodā. Šie paziņojumi pagaidām nav pārbaudāmi, bet jau ziņots, ka naftas bāzē izcēlies ugunsgrēks. Pirms divām dienām Belgorodā dega munīcijas noliktava. Belgoroda atrodas aptuveni 30 kilometrus no Ukrainas robežas un 60 kilometrus no Ukrainas pilsētas Harkivas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!