Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas uzbrukuma ātrums Ukrainā ir samazinājies, jo Krievijai tā arī nav izdevies iegūt pilnīgu kontroli pār gaisa telpu, tāpēc Maskava galvenokārt paļaujas uz no attāluma vadāmiem ieročiem, kas palaisti no Krievijas teritorijas, vērtē Lielbritānijas Aizsardzības ministrija. Kara 25. dienā turpinām sekot notikumiem.

  • Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.
  • Lielbritānijas Aizsardzības ministrija vērtē, ka Krievijai nav izdevies iegūt pilnīgu kontroli pār Ukrainas gaisa telpu, tāpēc galvenokārt Maskava paļaujas uz ieročiem, kas tiek palaisti no Krievijas gaisa telpas.
  • Ielu cīņas neļauj glābējiem turpināt darbu Mariupoles sagrautā teātra drupās, kurā slēpās simtiem civiliedzīvotāju, paziņoja Mariupoles mērs. Vairāki tūkstoši Mariupoles iedzīvotāji pēdējās nedēļas laikā piespiedu kārtā izvesti uz Krieviju, apgalvo amatpersonas.
  • Mariupolē sabombardēta mākslas skola, kurā slēpušies aptuveni 400 cilvēki – sievietes, bērni un sirmgalvji.
  • Visu ceturtdienu turpinājās Krievijas gaisa triecieni Mikolajivā. Sestdien apstiprinātas ziņas, ka Mikolajivā Krievijas raķete trāpījusi kazarmām, kurās atradušies 200 Ukrainas karavīri.
  • Ukrainu pāri tās rietumu robežai jau pametuši vairāk nekā 3,3 miljoni cilvēku. No tiem vairāk nekā 1,5 miljoni ir bērnu. liecina UNICEF dati.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!