Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas noziedzīgais un asiņainais iebrukums Ukrainā turpinās jau 27. dienu. Iebrucēji palielina savas aviācijas klātbūtni Ukrainas gaisa telpā, bet aplenktā un smagi cietusī ostas pilsēta Mariupole, kā raksturoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, "tiek pārvērsta pelnos". Turpinām arī šodien sekot notikumiem Ukrainā.

  • Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.
  • ASV prezidents Džo Baidens uzskata, ka Putins ir "piespiests pie sienas", kas palielina risku, ka Krievija varētu ķerties pie ķīmisko vai bioloģisko ieroču pielietošanas. Savukārt, lai atbildēti plašajām sankcijām, Krievija varētu pastiprināt kiberuzbrukumus.
  • Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis informē, ka Ukraina atvaira Krievijas spēkus un ir palēninājusi to uzbrukuma ātrumu. Militārie vērotāji jau iepriekš ir norādījuši, ka Krievijas ofensīva buksē smagu zaudējumu un loģistikas problēmu dēļ.
  • Aplenktā ostas pilsēta Mariupole tiek "pārvērsta pelnos", raksturo Zelenskis. Savukārt satelīta attēli rāda, ka Krievijas spēki nostiprina pozīcijas ap pilsētu.
  • Jebkuras konstitucionālās izmaiņas par valsts drošības garantijām ir izlemjamas referendumā, pārliecināts Ukrainas prezidents. Ukrainas sarunu dalībnieki ar Krieviju ir informēti par to, ka nopietniem kompromisiem būs vajadzīgs tautas akcepts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!