Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas iebrukums Ukrainā rit jau pilnas četras nedēļas. Okupanti ielenkto un smagi cietušo Mariupoli sākuši apšaudīt arī no jūras, bet Ukrainas spēki sākuši gūt panākumus, atkarojot teritorijas uz ziemeļiem un rietumiem no Kijivas. Turpinām sekot notikumiem kara 28. dienā.

  • Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.
  • Ukrainas spēki sākuši pretuzbrukumus uz ziemeļiem un rietumiem no Kijivas, to apstiprina arī ASV valdības avoti. Ukraiņi ziņo, ka atguvuši Makarivas pilsētiņu, kas atrodas aptuveni 50 kilometrus uz rietumiem no galvaspilsētas.
  • Krievijas spēki turpina graut jau tā smagi cietušo ostas pilsētu Mariupoli, kurā joprojām bez palīdzības, ūdens un pārtikas atrodas liels skaits civiliedzīvotāju. Okupanti pilsētu sākuši apšaudīt arī no kuģiem Azova jūrā. Pilsēta jau tiek apšaudīta ar raķetēm, bumbota no lidmašīnām un ar artilēriju, kas izvietota Mariupoles apkārtnē.
  • ASV un NATO amatpersonas uzskata, ka Baltkrievijas armija drīzumā varētu pievienoties Krievijas ofensīvai pret Ukrainu, jau novērota gatavošanās šim solim.
  • Krievijas diktatora Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs intervijā raidsabiedrībai CNN atzina, ka Krievija vēl nav sasniegusi savus militāros mērķus Ukrainā un neizslēdza iespēju, ka Krievija varētu ķerties pie kodolieročiem. Šo ieroču pielietošana tiktu apsvērta, ja Maskava sajustu "eksistenciālus draudus".
  • Ukrainas un Rietumu amatpersonas ziņo, ka Krievijas spēki Ukrainā saskaras ar nopietnām apgādes problēmām – trūkst degvielas, pārtikas un pat apģērbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!