Deviņdesmit procenti Krievijas tirgū realizēto preču ir viltojumi. Tā ceturtdien radiostacijas "Miļiceiskaja volna" tiešajā ēterā paziņoja Krievijas Iekšlietu ministrijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas galvenās pārvaldes priekšnieka vietnieks Nikolajs Bobkovs.
Pēc viņa teiktā, galvenā viltotās produkcijas masa tiek ievesta no ārvalstīm. Piemēram, elektriskā sadzīves tehnika un programmatūra nāk no Dienvidaustrumu Āzijas valstīm, parfimērija, kosmētika un rotaļlietas - no Ķīnas. Kā norādīja Bobkovs, Krievijā visbiežāk tiek ražoti viltoti pārtikas produkti, apģērbi, apavi, sadzīves ķīmija, medicīnas preparāti, audio un video produkcija.

Šajā sakarā par vienu no Iekšlietu ministrijas darbības prioritātēm kļuvis uzdevums atklāt un likvidēt noziedzīgos grupējumus, kas nodarbojas ar viltotas produkcijas izgatavošanu. Pēc ministrijas rīcībā esošajiem datiem, kopš šā gada sākuma atklāti vairāk nekā divi tūkstoši noziegumu, kas saistīti ar nelikumīgu intelektuālā īpašuma objektu apgrozību.

Bobkovs norādīja, ka visvairāk šādu noziegumu konstatēts Maskavā, Maskavas apgabalā, Sanktpēterburgā, Ļeņingradas apgabalā, kā arī Sverdlovskas, Rjazaņas, Jaroslavļas un citos apgabalos. "Tas saistīts ar lielo iedzīvotāju blīvumu, starptautiskajām jūras ostām, noieta tirgiem, transporta mezgliem un robežas tuvumu," nobeigumā teica Bobkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!