Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Iekšlietu ministrija informēja, ka prezidenta vēlēšanas valstī noris bez nopietniem starpgadījumiem, taču daži incidenti ir fiksēti, vēsta aģentūra "Itar Tass".

Viens incidents reģistrēts  Ļeningradas apgabalā Sviricas ciematā, kur pusnaktī nezināmi ļaundari ar automašīnu bez numuriem piebraukuši pie vietējā vēlēšanu iecirkņa un mēģinājuši tajā iekļūt, sasitot ēkas logu stikli. Dežurējošais policists raidījies šāvienus gaisā, izbiedējot huligānus. Taču vēlāk policija 1991. un 1992.gadā dzimušus jauniešus  noķērusi. Viņi bija iereibuši un apgalvojuši, ka tikai gribējuši apmeklēt diskotēku, bet klubs bija slēgts, kas viņus arī saniknoja.  

Policijā arī informēja, ka internetā paradījušās ziņas par autobusiem ar cilvēkiem, kuri ir saņēmuši atļaujas balsot ne savā vēlēšanu iecirkņi, un tiek masveidā nogādāti uz konkrētām balsošanas vietām. Policija šo informāciju pārbauda.

Policijā gan aģentūrai norādīja, ka divos gadījumos ziņas par pārkāpumiem nav apstiprinājušās, jo autobusos bija dažādu uzņēmumu un rūpnīcu darbinieki, kuriem svētdien ir jāstrādā un tāpēc viņi nevar nobalsot savā dzīvesvietā. Viņi saņēmuši atļaujas balsot citos iecirkņos un uzņēmumi viņus tur centralizēti nogādāja.

Policijā atgādināja, ka likumsargi strādā pastiprinātā režīmā un  gatavi novērst jebkurus pārkāpumus.

Jau vēstīts, ka Krievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, un paredzams, ka tajās uzvarēs premjerministrs Vladimirs Putins, kurš jau bija prezidenta amatā no 2000. līdz 2008.gadam.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka par 59 gadus veco Putinu varētu nobalsot vairāk nekā 50% vēlētāju, un tādā gadījumā nebūs nepieciešama vēlēšanu otrā kārta.

Pārējie kandidāti ir Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidātsVladimirs Žirinovskis, neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs un partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzītaisSergejs Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!