Foto: AFP/Scanpix

Krievijas inteliģence publicējusi paziņojumu, kurā pieprasa Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pārtraukt agresiju pret Ukrainu.

Paziņojums publicēts organizācijas "Inteliģences kongress pret karu, Krievijas pašizolāciju un totalitārisma restaurāciju" mājaslapā. To parakstījuši vairāk nekā 1800 cilvēku, tajā skaitā mūziķis
Andrejs Makarevičs, rakstnieks Viktors Šenderovičs, cilvēktiesību aizstāvji Ludmila Aleksejeva un Ļevs Ponomarjovs, vēsturnieks Andrejs Zubovs, aktrise Lija Ahedžakova un citi.

"Arvien vairāk un vairāk pienāk ticamu datu par Krievijas karaspēka atrašanos Ukrainas teritorijā un piedalīšanos militārajās kaujās. Arvien vairāk un vairāk noslēpumainu un anonīmu Krievijas pilsoņu un
karavīru apbedījumu, kas gājuši bojā Ukrainas teritorijā," teikts paziņojumā.

Organizācija atzīmē, ka šobrīd uz Krievijas pilsoņu pleciem gulstas atbildība par nākotni.

Turpinājumā atzīmēts, ka "mēs esam ļāvuši nākt pie varas politiskajam režīmam, kas izvērš agresiju, un mums jādara viss iespējamais, lai apturētu Trešo pasaules karu, kam ievads, iespējams, jau tagad notiek Ukrainā."

Organizācija pieprasa: "No Krievijas prezidenta nekavējoties pārtraukt agresiju pret Ukrainu; no Krievijas varasiestādēm – veikt izmeklēšanu par bojāgājušo un pazudušo karavīru gadījumiem; televīzijas kanālus – pārtraukt agresīvu un tautu naidu kurinošu propagandu, kas vērsta pret Ukrainu un Rietumu valstīm; sniegt ētera laiku alternatīvas pozīcijas paušanai Ukrainas notikumu sakarā".

Jau vēstīts, ka svētdien pārkāpjot vienošanos par karadarbības pārtraukšanu, separātisti apšaudījuši robežkontroles punktu pie iebraukšanas Mariupolē. Pēc apšaudēm ar šķembas radīto ievainojumu nogādāta sieviete, kas mirusi uz operācijas galda. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!