Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas iebrukums Ukrainā izplatītu konfliktu visā Eiropā un pat varētu izraisīt Trešo pasaules karu, brīdinājusi Ukrainas valdības ministre, raksta "Sky News".

Veterānu lietu ministre Jūlija Laputina sacīja, ka viņas valsts ir gatava sevi aizstāvēt, ja Maskava sāktu jaunu uzbrukumu. Taču viņa piebilda, ka prezidenta Vladimira Putina turpmākās militārās darbības sekas netiks ierobežotas Ukrainas ietvaros.

"Ja Krievija iebruks [Ukrainā], jums vajadzētu parūpēties arī par Balkāniem. Tas, ko krievi šobrīd dara Serbijā - viņi cenšas provocēt situāciju Balkānos," viņa sacīja intervijā, norādot: "Bet mēs ņemam vērā arī Trešā pasaules kara [iespējamo sākumu]."

Uz jautājumu, vai pastāv iespēja, ka Krievijas invāzija varētu izraisīt Trešo pasaules karu, ministre atbildēja: "Jā. Jo ģeopolitiski izskatās, ka tas ir iespējams scenārijs. Tātad (..) mums vajadzētu pievērst uzmanību Ukrainas jautājumam kontinenta drošības dēļ."

"Šī - kara izplatība Krievijas iebrukuma gadījumā Ukrainā - būs daudz plašāka nekā Ukraina," skaidroja ministre.

Aizvadīto nedēļu laikā pieaugušas bažas par iespējamu plaša mēroga Krievijas invāziju Ukrainā. Šīs bažas veicinājusi vērā ņemama apjoma Krievijas karaspēka koncentrēšanās pie robežas ar Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!