Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas lidmašīna Su-35 šonedēļ trīs reizes, nepilnu trīs stundu laikā, pārtvērusi ASV lidmašīnu P-8A "Poseidon", kas lidojusi starptautiskajā gaisa telpā virs Vidusjūras, atsaucoties uz ASV Sesto floti, ziņo raidsabiedrība CNN.

Incidents noticis 4. jūnijā. Otro no trim pārtveršanām Sestā flote raksturo kā nedrošu, jo Krievijas lidmašīna veikusi liela ātruma manevrus tieši ASV lidmašīnas priekšā, kas radījis risku ASV pilotiem.

Amerikāņu lidaparāts ievērojis starptautiskos standartus un nekādā veidā nav provocējis šo Krievijas rīcību, apgalvo Sestā flote.

Krievijas lidmašīna rīcība starptautiskajā gaisa telpā bija bezatbildīga, teikts paziņojumā. Sestā flote cer, ka turpmāk Krievija rīkosies saskaņā ar starptautiskajiem standartiem, kas paredzēt drošībai un incidentu novēršanai.

Pagājušajā mēnesī ASV iznīcinātāji F-22 pārtvēra četrus Krievijas bumbvedējus un divus Krievijas Su-35 iznīcinātājus starptautiskajā gaisa telpā pie Aļaskas krastiem, atgādina CNN.

Krievijas bumbvedēju lidojumus ASV militārpersonas uzskata kā daļu no Maskavas centieniem apmācīt savus militāristus iespējamai krīzei, vienlaikus nosūtot spēka vēsti pretiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!