Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas jaunā kultūras ministre Olga Ļubimova savulaik savā blogā atzinusies, ka neieredz teātri, operu, baletu, klasisko mūziku, izstādes un muzejus, kā arī nesaprot, kas ir pilsoniskā sabiedrība, ziņo Krievijas mediji.

39 gadus vecā Ļubimova par kultūras ministri kļuva 21. janvārī, kad nupat ieceltais premjerministrs Mihails Mišustins izziņoja jaunās valdības sastāvu. Pirms tam Ļubimova strādāja Kultūras ministrijā, kur vadīja kino departamentu.

Pēc jaunās valdības sastāva izziņošanas cilvēki sociālajos tīklos sāka pievērst uzmanību Ļubimovas pārdomām internetā. Pēc izraisītās ažiotāžas sieviete apspriestos ierakstus no bloga dzēsusi, raksta "Mediazona".

Vienā no pamanītajiem ierakstiem Ļubimova 2008. gada atklāja, ka neieredz dažādus kultūras pasākumus, kā piemēru uzskaitot virkni aktivitāšu, starp kurām arī teātris, opera, balets, klasiskā mūzika, muzeji.

Sieviete skaidroja, ka "ne velna nav kulturāls cilvēks". Vēl kādā ierakstā Ļubimova norādījusi, ka nesaprot pilsonisko sabiedrību. "Es ar pakaļu jūtu, kā pirms vēlēšanām tiek nokaitēta situācija. Lūk, mani draugi iet uz mītiņiem. Manā bērnībā uz mītiņiem gāja alkoholiķi un dīkdieņi – tur ielēja degvīnu," skaidrojusi sieviete.

Tāpat sociālajos tīklos apspriesta kāda fotogrāfija, kurā Ļubimova redzama krekliņā ar uzrakstu: "Kas jūs tādi? Ko jums vajag? Es jūs nepazīstu. Ejiet visi di***."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!