Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks savā kontrolē pārņēmis Kreminnu Luhanskas apgabalā, bet kaujas pilsētā turpinās, paziņojis Luhanskas apgabala militārās administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

"Okupanti pārņēmuši savā kontrolē Kreminnu! Kaujas turpinās," viņš rakstījis vietnē "Telegram".

Haidajs atzinis, ka evakuācija no Kreminnas, kur pirms kara dzīvoja ap 19 000 cilvēku, vairs nav iespējama.

Evakuācija no Severodoneckas, Popasnas, Hirskes un Rubižnes turpinās. °

Pirmdienas rītā Luhanskas apgabala militārā administrācija vēstīja, ka Krievijas karaspēks ir sācis pastiprinātu uzbrukumu apgabalā un Kreminnā notiek ielu kaujas.

Krievijas armija Luhanskas apgabalā veic plašus triecienus, iznīcinot dzīvojamās mājas, infrastruktūras objektus, mācību iestādes, slimnīcas.

Vienlaikus Krievijas karaspēkam nav izdevies paplašināt savu placdarmu Severskijdoņecas upes kreisajā krastā un radīt apstākļus ātrai karaspēka izvietošanai, pirmdien paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Krievijas armija veikusi izlūkošanu Zavodos, Dmitrivkā un Dibrivnē, tomēr, panākumus negūstot un ciešot zaudējumus, atkāpusies no šīm apdzīvotajām vietām, liecina ģenerālštāba ieraksts vietnē "Facebook".

"Krievijas Federācijas bruņotie spēki pabeidz uzbrukuma grupas izveidi Austrumu operācijas zonā. Pretinieks arī turpina raķešu un bombardēšanas triecienus pa Ukrainas kritiskās infrastruktūras objektiem," lasāms paziņojumā.

Ziemeļu virzienā Krievijas spēki nostiprina savu kontroli atsevišķos robežas posmos, turpina pozīciju inženiertehnisko aprīkošanu kontrolpunktu zonās un Krievijas Brjanskas un Kurskas apgabalu pierobežas rajonos. "Netiek izslēgtas sabotāžas un izlūkošanas grupu darbības un raķešu triecieni no Krievijas teritorijas," pieļāva Ukrainas armija.

Volīnijas un Poļesjes virzienā pretinieks aktīvas darbības nav veicis. Noteiktas karaspēka vienības sedz Ukrainas un Baltkrievijas robežu Brestas un Gomeļas apgabalos, kur tiek veikta radioelektroniskā izlūkošana. Ukrainas izlūki novērojuši, ka no Baltkrievijas pa dzelzceļu tiek izvesta bojātā Krievijas bruņutehnika.

Slobožanskas virzienā Krievijas karaspēks turpina daļēju Harkivas pilsētas blokādi un apšauda Ukrainas Bruņoto spēku vienības.

Doneckas un Tavričeskes virzienā pretinieks atjauno kaujas spējas un apgādi, mēģina uzlabot savu vienību taktisko stāvokli un aktivizēt kaujas spējas. Krievija turpina apšaudīt Siversku un Pokrovski.

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštāba vērtējumā Krievijas armija savus centienus koncentrē uz apdzīvotajām vietām Limanā, Kreminnā, Popasnā un Rubižnē. Bez panākumiem veikti uzbrukumi Novotoškivskē, Popasnā, Avdijivkā un Marjinkā.

Dienvidbugas virzienā ienaidnieks pamatā koncentrējas uz ieņemto pozīciju noturēšanu, turpina apšaudīt Ukrainas pozīcijas Mikolajivas un Oleksandrivkas virzienos.

Ukrainas armijas ģenerālštābs prognozē, ka Krievijas spēki turpinās kaujas darbības, lai virzītos Hersonas apgabala administratīvajās robežās.

Ukraiņu aplēses liecina, ka kaujas darbības Ukrainā veic 87 Krievijas bataljonu taktiskās grupas.

Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas aizstāvji aizvadītajā diennaktī atsituši 12 pretinieka uzbrukumus, iznīcinājuši desmit tankus, 15 bruņutehnikas vienības un piecas automašīnas, kā arī piecas artilērijas sistēmas.

Ukrainas gaisa spēki aizvadītajā diennaktī iznīcinājuši piecus mērķus gaisā - vienu lidmašīnu, trīs helikopterus un vienu bezpilota lidaparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!