Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks no Ukrainas Luhanskas apgabala Severodoneckas atvilcis burjatu vienības, jo tās nav spējušas izturēt kaujas ar Ukrainas aizstāvjiem, pavēstīja Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

"Mirst kā mušas. Rašisti aizvākuši burjatu atliekas no Severodoneckas, jo viņi nespēj izturēt kaujas ar Ukrainas aizstāvjiem. Rašisti atskaitījās par Severodoneckas sagrābšanu, bet nezin kāpēc tur joprojām bojā iet viņu karavīri. Īpaši viņiem trūkst burjatu, kurus viņi bija spiesti atvilkt lielo zaudējumu dēļ tieši no šī kontingenta," sociālajā tīklā "Facebook" norādīja gubernators.

"Severodoneckā turpinās sīvas kaujas. Orki spēcīgi apšauda Lisičansku ar lielkalibra ieročiem, kas sasit betonu. Pilsētniekiem ir ļoti bīstami atrasties pat slēptuvēs. Kauju šīs pilsētas iekšienē un ap to nav. Kaujas notiek Hirskes un Popasnas pašvaldību apdzīvotajās vietās," skaidroja Haidajs.

Karstā laika dēļ ūdens līmenis Siverskij Donecas upē nokrities, un tas nozīmē, ka pretinieks atkal var mēģināt pārcelties pār šo upi, norādīja gubernators.

Ukrainas Bruņoto spēku karavīri rūpīgi seko notikumu attīstībai, lai būtu gatavi jauniem pavērsieniem, uzsvēra Haidajs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!