Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks Harkivas virzienā cenšas novērst Ukrainas karavīru virzīšanos uz Ukrainas robežu un palielina karavīru skaitu Slovjanskas virzienā, sestdien ziņo Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Lai atjaunotu piegādes pa dzelzceļu Krievijas karaspēks plāno būvēt papildu dzelzceļa atzarus.

Ienaidnieks apšaudījis civilo infrastruktūru Kozačas Lopanas, Petrivkas, Korobočkines un Prišibas apgabalos.

Volīnijas, Poļesjes un Siverskas virzienos situācija nav daudz mainījusies.

Slovjanskas virzienā ienaidnieks papildina savas vienības un uzbrūk, kaujas turpinās. Krievijas karaspēks ar artilēriju sistemātiski apšaudījis Dibrivnes, Dolinas, Krasnopilas, Grušuvahas un Adamivkas apgabalus.

Doneckas virzienā ienaidnieks turpina koncentrēt savas aktivitātes Severodoneckas un Bahmutas virzienos.

Limanas virzienā ienaidnieks aktīvas darbības nav veicis.

Severodoneckas virzienā ienaidnieks turpina ar artilēriju un raķešu palaidējiem apšaudīt Ukrainas armijas pozīcijas un civilo infrastruktūru netālu no Lisičanskas, Metiolkino, Ustinivkas un Voronoves.

Severodoneckas kauja turpinās. Lai uzlabotu savu taktisko situāciju, ienaidnieka vienības mēģināja veikt uzbrukuma operācijas ārpus pilsētas, taču tas neizdevās.

Bahmutas virzienā Krievijas karaspēks ar artilēriju apšaudījis Ukrainas armijas pozīcijas un civilo infrastruktūru Zolotes, Spirnes, Berestoves, Soledaras, Klinoves un Troickes apgabalos.

Ukrainas armija nodarījusi zaudējumus Krievijas karaspēkam netālu no Hirskes, Berestoves un Kodemi. Ienaidnieks pēc nesekmīgiem uzbrukumiem atkāpies.

Avdijivkas, Kurahoves, Novopavlivskas un Zaporižjas virzienos ienaidnieks neveica aktīvu karadarbību.

Krievijas karaspēks apšaudījis civilās infrastruktūras objektus Kamjankā, Avdijivkā, Opitnā, Volodimirivkā, Novosilkā un Ščerbaki.

Dienvidbugas virzienā ienaidnieks apšaudījis vairākas apdzīvotas vietas un cenšas nostiprināt savas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!