Foto: AP/Scanpix

Krievijas karavīri sestdien ienākuši trīs kilometru dziļumā Ukrainas teritorijā un Luhanskas apgabalā ierīkojuši slēpni, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes paziņojumu, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Padomei ir aizdomas, ka Krievija tādā veidā mēģināja radīt koridoru tehnikas un kaujinieku ievešanai Ukrainā, informējis Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko. Mediji nesniedz vairāk informācijas par šo incidentu.

Tikmēr Doņeckas apgabala Marjinkā prokrieviskie kaujinieki ar artilērijas iekārtām "Grad" un mīnmetējiem apšaudījuši dzīvojamos kvartālus, kā rezultātā zem drupām ir palikuši cilvēki, bet teroristi traucē viņu glābšanu un turpina apšaudi, pastāstīja Lisenko.

Vēstīts, ka Maskava sestdien apvainoja Ukrainu uzbrukumā Krievijas robežsargiem un robežas pārkāpšanā. Pirms tam Ukrainas Ārlietu ministrija Krievijai bija nosūtījusi protestu par to, ka no Krievijas apdzīvotās vietas Kuibiševas apkārtnes naktī ar mīnmetējiem apšaudīts Ukrainas robežpārejas punkts "Marinovka".

Sestdien turpinās sīvas sadursmes Luhanskas apgabalā netālu no Ukrainas robežas ar Krieviju. Sadursmes notiek pie Zeļenopoles, kur Ukrainas spēkus no Krievijas robežas puses piektdien un sestdien apšaudīja ar artilērijas iekārtām "Grad".

Ukrainas spēki cenšas noslēgt separātistiem ļoti svarīgu robežas posmu, pār kuru kaujinieki no Krievijas ieved tehniku un ieročus, skaidroja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Piektdien "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gājuši bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!