Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir paziņojis, ka šī gada laikā sāksies Krievijas spēku izvešana no Gruzijas, raksta ārvalstu mediji.
Viņš stāsta, ka abas puses ir vienojušās par pakāpenisku atkāpšanos, taču vēl ir jāatrisina vairāki neskaidri jautājumi.

Paziņojums tika laists klajā neilgi pēc Lavrova sarunām ar Gruzijas ārlietu ministri Salomi Zurabišvili, kas notika Maskavā.

Krievijas bruņoto spēku atrašanās bijušajā Padomju Savienības republikā ir ļoti emocionāls jautājums, un visi iepriekšējie mēģinājumi atrisināt šo situāciju ir beigušies ar neveiksmi.

“Izvešana notiks vairākos posmos,” teica Lavrovs. “Mēs vienojāmies, ka tā varētu sākties jau šogad.”

“Sākumā tas attieksies uz militāro aprīkojumu, kā arī tiem Krievijas Federācijas militārajiem objektiem, kas nepieder pie Krievijas karabāzēm.”

Korespondenti uzskata, ka šis paziņojums varētu norādīt uz Maskavas nostājas maiņu, raksta BBC.

Pagājušajā mēnesī Gruzijas parlaments vienbalsīgi nobalsoja par Krievijas militārās klātbūtnes pasludināšanu par nelikumīgu, ja Maskava līdz 2006.gada 1.janvārim neizvedīs savus karavīrus.

Viņi draudēja pasludināt par nelikumīgām visas Krievijas militārās bāzes un pārtraukt izsniegt iebraukšanas vīzas Krievijas karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!