Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas Komunistiskās partijas XV kongresa delegāti svētdien pauduši atbalstu Sīrijas pašreizējam prezidentam Bašaram al Asadam, pret kura autoritāro valdīšanu jau vairāk nekā gadu notiek sacelšanās, kas prasījusi vairāku tūkstošu cilvēku dzīvību.

Komunisti partijas kongresā atzinuši oficiālo Damaskas režīmu par savu draugu, vēsta "Interfax". Tāpat kongresā pausts atbalsts Asadam un "Sīrijas tautas cīņai pret mūsdienu koloniālismu".

Partijas kongress arī pieprasījis Krievijas valdībai sniegt Asada režīmam un viņa atbalstītājiem politisku un materiālu atbalstu, lai "atvairītu Rietumu agresiju".

"Šis ir jaunā veida koloniālais karš, kurā piedalās Tuvējos Austrumos salīgtie algotņi - bandīti. Viņus apmāca, finansē un nodrošina ar ieročiem Rietumvalstu specdienesti un viņu sabiedrotie reģionā," teikts komunistu kongresa rezolūcijā.

Komunistiskā partija uzskata, ka "Rietumvalstu agresijas"   iemesls ir "oficiālā Sīrijas režīma neatkarīgā ārpolitika".

Jau ziņots, ka Sīrijas konflikts turpinās kopš 2011. gada marta. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO aplēsēm, konfliktā bojā gājuši ir vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Kopš sacelšanās sākuma ANO Drošības padome ir mēģinājusi atrast veidus, kā atrisināt konfliktu. Tomēr pieņemt stingras sankcijas pret Asada režīmu Drošības padomei tā arī nav izdevies, jo jau trīs reizes ANO rezolūcijas Sīrijas jautājumos bloķēja Krievija un Ķīna. Pēc sava piedāvātā miera plāna izgāšanās, kurš paredzēja vardarbības pārtraukšanu un sarunu sākšanu starp opozīciju un valdību, savu amatu pameta  ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Sīrijas jautājumos Kofi Annans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!