Krievijas Komunistiskā partija izveidojusi jaunu sabiedrisko organizāciju "Uzvaras paaudze", kuras mērķis ir aizstāvēt totalitārā režīma mantojumu.

Pirmās jaunizveidotās organizācijas iniciatīvas ir vēršanās Eiropas cilvēktiesību tiesā (ECT) pret Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju (EDSO), pieprasot astronomisku summu - 27 triljonus eiro (18,9 triljonus latu), kā arī prasība par "pretpadomju" darbībām un "ekstrēmismu" saukt pie atbildības kādreizējo disidentu un žurnālistu Aleksandru Podrabineku.

Jaunās organizācijas līderis - Valsts domes komunistu frakcijas loceklis Aleksejs Korņijenko - aģentūrai "Interfax" pavēstīja, ka ECT jau iesniegta sūdzība par EDSO Parlamentārās Asamblejas (PA) 3.jūlija rezolūciju, ar kuru 23.augusta pasludināts par komunisma un nacisma upuru piemiņas dienu.

"Uzvaras paaudzes" prasībā ECT apgalvots, ka rezolūcija "radījusi morālo kaitējumu Krievijas Federācijas pilsoņiem un valstiskajiem veidojumiem, kuri ir PSRS pilsoņu un valstisko veidojumu tiesību pārmantotāji".

"Ņemot vērā to, ka Otrajā pasaules karā gāja bojā ne mazāk kā 27 miljoni padomju pilsoņu, mēs lūdzam starptautisko tiesu uzlikt EDSO PA par pienākumu izmaksāt par labu Krievijas Federācijai 27 triljonus eiro, lai kompensētu morālo kaitējumu veterāniem," sacīja Korņijenko.

Bez tam līdz nedēļas beigām organizācija gatavojas iesniegt prasību pret Podrabineku, kurš esot aizskāris "padomju veterānu godu", savā rakstā tos nosaucot par koncentrācijas nometņu "uzraugiem" un "bendēm".

Vienlaikus Korņijenko uzsvēra, ka, atšķirībā no Kremļa finansētās jaunatnes organizācija "Naši" ("Mūsējie"), "Uzvaras paaudze" uzskata par nepieņemamu piketu rīkošanu pie Podrabineka mājas un draudu izteikšanu viņa ģimenes locekļiem.

Podrabineks septembrī analītiskajā portālā "ej.ru" publicēja rakstu, kurā asi uzbruka padomju veterāniem, paužot savu neapmierinātību par Maskavas amatpersonu spiedienu, kura dēļ tika novākta šašliku ēstuves "Antisovetskaja" ("Pretpadomju") izkārtne.

Jau iepriekš prokuratūrā pret žurnālistu vērsusies neonacistiskā organizācija "Kustība pret nelegālo imigrāciju" (DPIN), pieprasot izvērtēt Podraboneka rakstu, lai noskaidrotu, vai tas nesatur "ekstrēmisma pazīmes".

Lēmumu par jaunās sabiedriskās organizācijas izveidi komunisti pieņēma 16.oktobrī, un "Uzvaras padomes" dibināšanas kongress notika jau pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!