Krievijas varas pārstāvji un opozīcijas spēki Krievijas Federācijas Konstitūcijas pieņemšanas 15.gadadienu piektdien atzīmē ar gājieniem un mītiņiem dažādās pilsētās visā valstī, vēsta BBC.
Opozīcijas pārstāvji galvenokārt protestē pret konstitūcijas grozījumiem, kas paredz prezidenta pilnvaru termiņa pagarināšanu no četriem līdz sešiem gadiem un Krievijas Domes pilnvaru termiņa pagarināšanu no četriem līdz pieciem gadiem.

Neapmierinātība ar pamatlikuma izmaiņām izskanēja arī Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva konstitūcijas gadadienai veltītās runas laikā Kremlī. Klausoties runā, žurnālists un demokrātiskās kustības "Mēs" līderis Romāns Dobrohotovs vairākkārt izkliedzis: "Kauns!", pēc kā apsardzes darbinieki viņu izveda no zāles.

Mītiņus rīko arī prokremliskās organizācijas. Jauniešu kustība "Naši" pie Kremļa sarīkojusi skaistuma konkursu "Mis Konstitūcija - 2008". Par spīti vēsajiem laika apstākļiem četras meitenes plānās kleitās dejoja un dziedāja, kā arī atbildēja uz dažādiem jautājumiem par konstitūciju. Konkursa uzvarētāja, Rostovas iedzīvotāja, dāvanā saņēmusi automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!