Foto: Publicitātes attēli

Daļa Krievijas kravas automašīnu vadītāju, kas jau kopš novembra rīko protestus pret jauno ceļa maksas iekasēšanas sistēmu "Platon", piektdien sākuši akciju "gliemezis" uz Maskavas apvedceļa Ļeņingradas šosejas apkārtnē, vēsta "Novaja gazeta".

Tālbraucēji ar kravas automašīnām lēni pārvietojas pa šoseju, pārējā transporta plūsmai atstājot brīvu tikai vienu braukšanas joslu, laikrakstam skaidroja akcijas koordinators Sergejs Guļjaevs.

Tomēr satiksme praktiski pavisam apstājusies, kad kravas auto pārvietošanos un nobrauktuves no šosejas bloķējusi policija, ziņo laikraksta korespondents Jevgēnijs Feļdmans.

Garāmbraucošo vieglo automašīnu vadītāji protestējošos vadītājus atbalsta ar uzmundrinājumiem, raksturo korespondents.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Krievijā no 15. novembra ieviesta ceļu maksas iekasēšanas sistēma "Platon", kas izraisījusi pārvadātāju sašutumu ar savu augsto maksu, izraisot stihiskus protestus, kuru laikā tikušas bloķētas vairākas automaģistrāles.

Kravu pārvadātāji pieprasa atcelt sistēmu "Platon" un novērst mēģinājumus ieviest līdzīgas sistēmas nākotnē. Tāpat viņi pieprasa sodīt tos, kas piedāvāja un ieviesa šo sistēmu - konkrēti Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvos oligarhus brāļus Arkādiju un Romānu Rotenbergus, premjerministru Dmitriju Medvedevu un vēl virkni amatpersonu.

Tomēr neskatoties uz plašajiem traucējumiem, ko radījuši kravas automašīnu vadītāju šoferi, tie maz atspoguļoti Krievijas medijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!