Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseris "Moskva" tomēr nogrimis, apstiprinājusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Kad kreiseris "Moskva" tika vilkts tauvā uz gala ostu, kuģis zaudēja stabilitāti korpusa bojājumu dēļ, kas tika gūti no munīcijas detonācijas ugunsgrēka gaitā. Jūras vētras viļņošanās apstākļos kuģis nogrima," teikts ministrijas paziņojumā.

Ukrainas armijas operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses dienests iepriekš ziņoja, ka "Moskva" pēc Ukrainas pretkuģu raķešu "Neptun" triecieniem apgāzies un sācis grimt.

Krievijas Aizsardzības ministrija sākotnēji apstiprināja, ka uz kreisera izcēlies ugunsgrēks un sprāgusi munīcija, taču pēc tam apgalvoja, ka ugunsgrēks ir lokalizēts, kuģis joprojām peld un tiks aizvilkts uz ostu.

Vienlaikus Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs iepriekš tviterī paziņoja, ka kreiseris nogrimis.

Kreiseris "Moskva" ar 510 apkalpes locekļiem bija daļa no Krievijas Melnās jūras flotes 30.virsūdens kuģu divīzijas.

Kreiseris "Moskva" februārī kļuva bēdīgi slavens, kad tas uzaicināja Ukrainas robežsargus Čūsku salā padoties, bet viņi atteicās to darīt un rupji pasūtīja šo kuģi.

Robežsargi, kas sākumā tika uzskatīti par nogalinātiem šajā incidentā, patiesībā tika sagūstīti. Marta beigās gūstekņu apmaiņā starp Ukrainu un Krieviju viņi tika atbrīvoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!