Krievijas kuģim, kas gaida palīdzību netālu no salas Igaunijas rietumos, kur tas otrdien uzskrēja uz sēkļa, draud nogrimšana, jo piektdien stiprā vēja dēļ kuģī sācis ieplūst ūdens.
Kapteinis pieņēmis lēmumu evakuēt kuģa "Aldabaran" 13 cilvēku lielo komandu.

Kuģa kapteinis Igaunijas krasta apsardzei piektdien no rīta sacīja, ka kuģa motora telpa ir pilna ar ūdeni, dzinēji ir apstājušies un kuģis sasvēries uz labo pusi par 18 grādiem. Piektdien pusdienlaikā Hijumā salas piekrastē pūta dienvidu vējš ar ātrumu 10 līdz 12 metri sekundē, bet viļņu augstums sasniedza divus metrus. Laika prognozes liecina, ka vētra varētu kļūt vēl stiprāka.

Igaunijas robežapsardzes pārstāvis sacīja, ka evakuācijai ir sagatavots helikopters.

Igaunijas Vides inspektorāts informēja, ka piektdien no rīta radušās eļļas noplūdes briesmas. "Aldabaran", kas kuģo ar Krievijas karogu, bijis ceļā uz Sanktpēterburgu ar 272 tonnu saldētu zivju kravu. 13 kilometru attālumā no Hijumā ziemeļu piekrastes kuģis otrdienas naktī uzskrēja uz sēkļa.

Tā kā kuģis nebija guvis redzamus bojājumus, kapteinis ar velkoņu aģentu sāka kaulēties par lētāko cenu, par kādu kuģis varētu tikt atbrīvots no sēkļa.

"Acīmredzot kuģa komanda nebija ņēmusi vērā, ka vējš var kļūt stiprāks un nodarīt vēl lielākus bojājumus kuģa korpusam," Tallinā aģentūrai BNS piektdien teica Robežapsardzes valdes pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!