Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas kultūras ministres Olgas Ļubimovas Covid-19 testa rezultāts ir pozitīvs, trešdien pavēstīja ministres preses sekretāre. Visā valstī inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 165 000.

Jau iepriekš ticis ziņots, ka premjerministrs Mihails Mišustins un būvniecības ministrs Vladimirs Jakuševs inficējušies ar koronavīrusu un hospitalizēti.

Ļubimova pēc ziņu saņemšanas par pozitīvo testa rezultātu strādā attālināti, norādīja preses sekretāre Anna Usačova. "Slimība ir vieglā formā, un netiek apsvērts jautājums par viņas hospitalizāciju."

Ļubimova ir bijusī žurnāliste un dokumentālo filmu autore. Ministra amatā viņa tika iecelta janvārī, un, būdama 39 gadus veca, viņa ir jaunākā kabineta locekle.

Viņa stājusies strīdīgu reputāciju iemantojušā Vladimira Medinska vietā, kas centās panākt, lai par valsts budžeta līdzekļiem finansētā māksla koncentrētos uz patriotiskiem tematiem, tādiem kā Otrais pasaules karš.

Prezidents Vladimirs Putins trešdien sanāksmē par izejas stratēģiju no koronavīrusa dēļ noteiktā karantīnas režīma sacīja, ka Mišustinam "kļūst labāk" un ka viņš ar premjeru kontaktā atrodas katru dienu.

Apstiprināto koronavīrusa gadījumu skaita ziņā Krievija trešdien atradās piektajā vietā Eiropā un sestajā vietā pasaulē.

Krievijā inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta 165 929 cilvēkiem, 1537 sasirgušie aizgājuši no dzīves. Vairums jauno inficēšanās gadījumu diagnosticēti Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!