Foto: AP/Scanpix/LETA. Ugunsgrēks Brjanskā 2022. gada aprīlī.

Krievijas Kurskas apgabalā, kas robežojas ar Ukrainas Sumu apgabalu, otrdienas vakarā divos rajonos pārtraukta elektroenerģijas padeve un vietējās varasiestādes notikušajā vaino Ukrainu.

Kurskas apgabala gubernators Romans Starovoits savā "Telegram" kanālā raksta, ka bez elektrības daļēji palikuši Sudžanskas un Koreņevskas rajoni, tieši apsūdzot notikušajā Ukrainu. Viņš apgalvo, ka Ukrainas spēki apšaudījuši energoapgādes objektus.

Ukraina šo informāciju nav komentējusi.

Savukārt Krievijas Brjanskas apgabalā, kas robežojas ar Ukrainu un Baltkrieviju, aizvadītajā naktī sācies ugunsgrēks naftas produktu krātuvē Suražskas rajonā, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Trešdien no rīta aģentūra TASS ziņo, ka ugunsgrēks aptvēris 4000 kvadrātmetru platību un ka deg dīzeļdegvielas rezervuārs. Varasiestādes nav minējušas, kādi varētu būt ugunsgrēka cēloņi.

Ziņots, ka Krievija kopš 10. oktobra ar masīvām raķešu apšaudēm grauj Ukrainas kritisko infrastruktūru, regulāri atstājot cilvēkus bez elektrības, ūdens un apkures. Savukārt Krievijas teritorijā ne pirmo reizi deg naftas bāze Ukrainas robežu tuvumā. Raksta titulattēlā redzams ugunsgrēks Brjanskā 2022. gada 25. aprīlī.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!