Baltkrievijas ekonomiskā situācija tur dažkārt liek ieviest neparasti progresīvas "tehnoloģijas", kaut vai tādas, kā Pinskas trikotāžas fabrikā, kur strādnieki pēc algas dodas nevis pie kases lodziņa, bet gan uz vietējā veikala "Tirdzniecības cents" bartera sekciju, lai naudas vietā saņemtu gatavās preces.
Tā ceturtdien ironiskā tonī raksta Krievijas avīze "Novije izvestija".

Laikraksts piebilst, ka Pinskas uzņēmumā pat tiekot sastādīti deficīto preču pretendentu saraksti, kuri pildot arī zināmu audzināšanas funkciju, jo darba disciplīnas pārkāpējiem atliek cerēt vienīgi uz pirmrindnieku nepieprasītām precēm.

"Novije izvestija" norāda, ka Pinskas trikotāžas izstrādājumu ražotājiem vēl esot paveicies, jo viņu darbs kaut vai tādā veidā tiek atalgots. Bēdīgāk klājas minētās pilsētas pedagogiem, jo vietējo skolu kolektīviem šovasar likts sagādāt zināmu daudzumu siena kolhozu un sovhozu lopkopības fermām. Nevarīgākajiem skolotājiem, kuriem fiziski ir grūti cilāt izkaptis vai grābekļus, ļauts atpirkties, iemaksājot četrus tūkstošus Baltkrievijas rubeļu (1,8 latus).

Tajā pašā Brestas apgabalā skolotājiem izdomāti arī citāda veida spaidi, proti, viņiem obligāti esot jāiegādājas naudas un mantu loterijas biļetes, kuras, izrādās esot tukšas, jo, piemēram, no 700 loterijas pirmā laidiena biļešu īpašniekiem, neviens neesot laimējis ne graša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!