Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas “Su-27” iznīcinātājs esot veicis “neprofesionālu” ASV jūras flotes novērošanas lidaparāta “P-8” pārtveršanu virs Baltijas jūras, atsaucoties uz ASV aizsardzības pārstāvju teikto, ziņo “CNN”.

Krievijas lidmašīna esot nonākusi 6 metru attālumā no ASV lidaparāta. Pārtveršanas process ir ildzis aptuveni deviņas minūtes. ASV pārstāvji šo pārtveršanu ir raksturojuši kā drošu, bet neprofesionālu, vēsta “CNN”.

Zaks Harels, ASV Jūras flotes runasvīrs, norādīja, ka ASV flotes kuģi un lidmašīnas regulāri mijiedarbojas ar citu valstu militārajām vienībām - ņemot vērā to, ka šī pārtveršana ir bijusi droša, to plašāk komentēt neesot pamata. Viņš paziņoja, ka ASV flote sniegs sīkāku informāciju gadījumos, kad pārtveršana tiek atzīta par nedrošu.

Pēdējā reize, kad Krievijas veiktā ASV lidaparāta pārtveršana ir atzīta par nedrošu, notika janvārī. Toreiz Krievijas “Su-27” lidmašīna nonāca pusotra metra attālumā no ASV Jūras flotes “EP-3” lidaparāta. Pēc šī incidenta ASV valsts departaments nāca klajā ar paziņojumu, kurā Krievija tika apsūdzēta starptautisko tiesību pārkāpšanā, ziņo “CNN”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!