Arhangeļskas apgabalā Krievijas ziemeļos ceturtdienas vakarā gāja bojā 17 cilvēki, Krievijas Jūras kara flotes transportlidmašīnai "An-26" veicot avārijas nolaišanos, piektdien paziņoja Ārkārtas situāciju ministrijas operatīvais dežurants.
Lidmašīna pulksten 20.44 pēc Maskavas laika (19.44 pēc Latvijas laika) mēģināja nolaisties Lahtas lidostā, bet netrāpīja uz skrejceļa. Meklēšanas un glābšanas vienības atrada lidaparātu nepilnu kilometru no skrejceļa.

Lidmašīnā bija 20 cilvēki, galvenokārt vienas Jūras kara flotes daļas vadošā sastāva pārstāvji. No viņiem 17 ir gājuši bojā, bet pārējie trīs - hospitalizēti ar traumām, kas pārsvarā ir smagas.

Bojā gājušo līķi tika izvilkti no lidmašīnas līdz pulksten 3.00 pēc Maskavas laika (2.00 pēc Latvijas laika).

Starp bojā gājušajiem ir viens Jūras kara flotes pulkvedis, četri apakšpulkveži, astoņi majori, divi kapteiņi, kā arī viena pasažiere ar meitiņu. Izdzīvoja viens apakšpulkvedis, vecākais praporščiks un vēl viens cilvēks, kura personība tiek noskaidrota.

Uz notikuma vietu ir izlidojusi komisija, kurā iekļauti Aizsardzības ministrijas un Jūras kara flotes galvenā štāba pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!