Pagājušajā nedēļā virs Melnās jūras eksplodējušās Krievijas pasažieru lidmašīnas pilots brīdi pirms katastrofas jautājis, kur tieši lidmašīnai trāpīts, kas liecina par to, ka viņš sapratis -lidmašīnā ietriekušās raķetes šķembas, informēja aviācijas amatpersona.
Krievijas Ziemeļkaukāza gaisa satiksmes kontroles priekšnieka vietnieks Vladimirs Žukovs ceturtdien intervijā laikrakstā "Kommersant" teicis, ka lidmašīnas apkalpes locekļi ir mēģinājuši sazināties ar gaisa satiksmes dispečeriem, aviolainerim strauji samazinot augstumu pirms eksplozijas, taču ir saņemti tikai signālu fragmenti.

"Tas ir viss, ko mēs dzirdējām. Pilots jautāja vienam no apkalpes locekļiem: "Kur mums trāpīja?" Šķiet, ka viņš mēģinājis uzzināt precīzu informāciju par raķetes nodarīto bojājumu, kas izraisīja sprādzienu," Žukovs stāsta laikrakstā.

Arvien vairāk pierādījumu liecina, ka lidsbiedrības "Sibirj" aviolainera bojāejā pagājušajā ceturtdienā vainojama nomaldījusies Ukrainas raķete. Bojā gāja visi 78 pasažieri un apkalpes locekļi. Lidmašīnā galvenokārt atradās Krievijā dzimušie Izraēlas pilsoņi, kas devās no Telavivas uz Novosibirsku Sibīrijā.

"Kommersant" raksta, ka, pēc izmeklēšanā iesaistīto ekspertu domām, daudzi pasažieri un apkalpes locekļi, lidmašīnai krītot, vēl bija dzīvi.

Raķete neskāra lidmašīnu tieši, bet eksplodēja netālu, un lidmašīnā ietriecās šrapneļa daļas, apgalvots laikrakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!